De Philips N 4450, TWEE STUKS!
Een legendarische machine waar je de weg in moet weten. Er zijn er twee in de aanbieding, vrijwel gelijk aan elkaar. Beide machines zijn gemodificeerd voor bandmontages, uiteraard met behoud van de oorspronkelijke recordereigenschappen. Het zijn decks, de eindtrappen zijn door gebrek aan ruimte verwijderd. De N 4450 had geen eigen speakers, dus een ingebouwde versterker was niet nuttig. Daarvoor in de plaats is een zes kanaals lijnmixer gekomen. Verder is de snelheidsregeling flink aangepast. Konden ze al 19, 9,5, en 4,75 cm/sec. nu is het allemaal variabel. Elke snelheid daar tussen, van ongeveer 1,5 cm/sec tot vrijwel 38 cm/sec. Daarmee zijn bijzondere geluidseffecten te maken. Bovendien kun je nu heel scherp het snijpunt bepalen voor montages. Er zit dan ook een montagemal in. Tevens kunnen de remmen los. AEG kernen kunnen er ook op voor pancakes. Draaien staand of liggend!
Het is teveel om op te noemen, zie het aantal verwijzingen hier links: 41! Dan heeft u de achterkant nog niet gezien.

Machines zijn gebruikt voor back-ups van radioprogramma's (z.g. logger). Hij nam een etmaal in een keer op. Spoelmaat 26,5 cm, 1080 meter band, twee sporen heen en twee sporen terug (autoreverse) en lage snelheid. Daarom kunnen deze dat wel.
Dubbel loopwerk, voor linker- en rechter richting (6), dubbele vliegwielen, drie motoren, loopwerkmotor Hall met eigen snelheidbewaking, (7de kop), 4,75, 9,5, en 19 cm/sec. (13) met alles variabel tussen 1,5 en 38 cm/sec. (customized, extra schakelaar). Zes koppen (ook 6). Echo in stereo, playback links naar rechts en vice versa (12).
Ingangen phono, tuner, tape, microfoon met schuifregelaars (23 - 26 en 28 - 31) en lijnmixer met voorinstelling (customized 32 - 35).
Bandspanningregelaars (4), cuehandels (5).
Teller met autostop (3), autoreverse bij bandeinde (ook 4), regelbare spoelsnelheden (15), analoge verlichte VU meters (7 - 8), verlichte tiptoetsschakelaars (16 - 22) en
--------------------------------------------------------------------------------------
schakelstanden (9 - 15), afstandbediening (1x). Reparatie door middel van steekprints.
Heldere stofkap met uitsparingen voor 26 cm. spoelen, horizontale of vertikale opstelling. Gewicht 20 kilogram, vrijwel ongeschadigd. Echt iets voor de geluidsexperimenteer-der (-ster).


Van eerste eigenaar, ooit Fl 3500,-,
machine 1, met afstandsbediening, nu € 225,-

machine 2, nu € 200,-
N 4450, een machine met heel veel mogelijkheden
Voor kontakt:
Nog even dit: alle apparaten werken naar behoren, anders komen ze niet in de verkoop.
Demonstratie vooraf? Dat Kan!
VERKOCHT!
Een machine is VERKOCHT!
Deze machine is naar Californie (USA) gegaan. Zal daar nog voor veel aangename uren zorgen!
info@oldaudio.nl
info@oldaudio.nl
English spoken!